петък, 20 ноември 2009 г.

Кризата удари проститутките в Тайланд

Финансовата криза удари жестоко една от най-предпочитаните секс дестинации в света - Тайланд. Местните момичета са принудени да свалят драстично цените заради липсата на туристи, съобщава английският вестник “Сън”. По традиция в столицата Банкок всяка година се изсипват хиляди поданици на Кралицата, за да търсят екзотични удоволствия. Тази година чартърите от Острова драстично са намалели.

Сладострастниците предпочитат да гледат мачове по телевизията вместо да предприемат скъпоструващи секс екскурзии. Липсата на англичани, шведи и германци предизвика истински хаос в местната икономика. По данни на здравното министерство в Тайланд практикуват между 150 и 300 хил. женски и 30 хил. мъжки проститутки. Според местни неправителствени организации броят на жриците достига до 2,5 млн. през туристическия сезон. Това означава, че около 25 процента от жените между 15 и 29 години са в секс индустрията.

По принцип местното правителство официално забранява този тип бизнес, но неофициално разчитат на огромния паричен поток от секс индустрията. Тази година цифрите са повече от обезкуражителни. Почти 70 процента от тези 2,5 млн. момичета ще трябва да си търсят друга работа. За останалите също предстоят тежки времена. Чужденците са започнали яко да се стискат. Затова и цените на секс услугите падат.

Сега един сеанс струва около 15 долара, докато в най-добрите години проститутките са вдигали тарифата до 50 долара за един час. Повечето клубове затварят, а по-упоритите сутеньори правят какви ли не фокуси, за да си докарат клиентела. Техните работнички са принудени да чакат на летището в Банкок заедно с таксиджиите, за да си хванат клиентела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар